Mondial de l’Automobile Parijs 2014

Van 4 oktober tot en met 19 oktober vind in Parijs de ‘Mondial de l’Automobile’ plaats, een groot autosalon dat steeds in de even jaartallen georganiseerd wordt in Parijs Expo. We nemen al een kijkje vooruit om te zien wat je kunt verwachten wanneer de deuren van dit salon openen.

Nieuwe modellen en next-gen

Deze editie zal voor een groot deel in het teken staan van een aantal nieuwe productiemodellen zoals bijvoorbeeld de Mercedes AMG GT, de Jaguar XE en de Fiat 500X. Ook enkele zogenaamde ‘next-gen’ wagens, auto’s van de volgende generatie, zoals de Volvo XC90, de Mk2 Audi R8 en de nieuwe Mazda MX-5 zullen hun opwachting maken.

Conceptwagens

Op de Mondial de l’Automobile zul je ook kennis kunnen maken met enkele conceptwagens die een preview bieden op wat de toekomst zoal te bieden heeft en technologische hoogstandjes en styling know-how showen of gewoon de duizenden bezoekers teasen. Daar tegenover staan een aantal bestaande modellen waarvan sommigen een mid-life facelift ondergaan zoals de Mercedes B-klasse, de Ford C-MAX en de Audi A1.

Praktisch

De Mondial de l’Automobile opent de deuren op zaterdag 4 oktober en loopt tot en met zondag 19 oktober. Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website www.mondial-automobile.com en kosten € 14 voor volwassenen en € 8 voor personen tussen 10 en 25 jaar oud. Kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis naar binnen. Groepen van minstens 15 personen betalen € 12 per persoon.