Handige bespaartips om goedkoper auto te rijden

Het rijden in een auto is helaas niet goedkoop. Er komen verschillende kosten kijken bij het autorijden waar je altijd rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de aanschaf van de auto, de kosten voor het verzekeren van je auto en natuurlijk het onderhoud. Toch zijn er een aantal simpele manieren om te kunnen besparen op de kosten van het autorijden. Wij nemen een aantal van deze handige bespaartips met je door.

Kies de juiste autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht in Nederland als je met je auto de openbare weg op gaat. De minimale verplichte dekking is een WA dekking, waarbij je verzekerd bent tegen de kosten die jij maakt een aan het voertuig van een ander. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk, zo ook een all risk dekking. Vele automobilisten in Nederland betalen te veel voor hun verzekering. Ze zijn verzekerd tegen zaken waar ze niet voor verzekerd willen zijn of hebben een dekking die niet bij de leeftijd van hun auto past. Wij raden je dan ook aan om elk jaar je autoverzekering opnieuw te vergelijken, om te zien of jouw huidige verzekering nog wel de beste voor je is. Grote kans dat het goedkoper kan.

Rij zuinig

Een andere hoge kostenpost tijdens het autorijden zijn de brandstofkosten. Er zijn verschillende manieren om zuiniger te rijden, waardoor je meer kilometers met een tank brandstof kunt rijden. Allereerst is dat de bandenspanning van je banden. Zorg dat deze op de juiste spanning zijn, want daardoor verbruikt je auto minder brandstof. Daarnaast is het aan te raden om op tijd door te schakelen naar de volgende versnelling. Als je tussen de 2.000 en 2.500 toeren doorschakelt naar de volgende versnelling, verbruikt de auto niet onnodig veel brandstof.

Preventief onderhoud

Een auto die kilometers maakt heeft onderhoud nodig. Als je wacht tot bepaalde onderdelen van de auto kapot gaan, ben je eigenlijk te laat. Elk jaar de auto laten controleren en onderdelen waar nodig laten repareren of vervangen, helpt je om later niet voor onprettige financiƫle verrassingen te komen staan. Het vervangen van kapotte onderdelen kan namelijk veel duurder uitvallen dan elk jaar een reguliere onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Twijfel je of jouw auto al toe is aan een onderhoudsbeurt? Laat je dan adviseren door een expert.

Wees vooral bewust van de kosten die je maakt voor je auto. Breng deze kosten in kaart en ga ook zelf op zoek naar mogelijkheden om hierop te besparen. Wij denken dat je met het kritisch kijken naar de autoverzekering, het zuiniger rijden en preventief onderhoud al een flinke stap in de goede richting zet. Je zal merken dat er flink wat geld te besparen is.

Plaats een reactie