Een auto uit Duitsland importeren

Wellicht levert het nu minder op dan een paar jaar geleden, maar nog altijd kan het zeer de moeite waard zijn om een auto uit Duitsland te importeren. Nederland heeft nu meer occasions dan ooit op de markt, maar nog altijd worden er auto’s vanuit Duitsland geïmporteerd.

Waarom een auto importeren vanuit Duitsland

Ook nu nog liggen de handelsprijzen van een tweedehands auto in Duitsland lager dan bij ons in Nederland. Ook is er in Duitsland meer keuze in het merk en type auto. Wellicht kom je die ene auto tegen die je in Nederland niet kon vinden.

BPM

Wanneer je een auto vanuit Duitsland importeert, moet je belasting betalen. Deze belasting heet BPM. De hoogte van de door jou te betalen BPM wordt onder andere gebaseerd op de CO2 uitstoot die je auto heeft. Hierbij geldt dat de zogenaamde schone auto’s minder belast worden met BPM. BPM wordt berekend op basis van de koerslijst met handelsprijzen, op basis van de forfaitaire table of op basis van een taxtatierapport, opgesteld door een erkend taxateur.

Welke papieren heb je nodig

Met het betalen van BPM ben je er nog niet. Door de overdracht van de autopapieren en het eigendomsbewijs, ben je zonder verdere overschrijving eigenaar van de auto. Je mag nu nog niet met de auto naar Nederland rijden, hiervoor heb je een tijdelijk kenteken nodig die je in Duitsland moet aanvragen. Als je de auto zelf naar Nederland rijdt, heb je ook een WA verzekering nodig. Bij het transporteren van een auto op een trailer heb je dit niet nodig.

In Nederland aangekomen, moet de auto APK gekeurd worden en worden bekeken door het RDW. Daarna laat je de auto op kenteken zetten en is alles geregeld.

Plaats een reactie