Besparen met je auto

Een auto is een dure hobby, maar natuurlijk kun of wil je hem ook niet missen. Daarom is het helemaal niet vreemd om eens na te denken of je ergens nog iets kunt besparen. Ook al is het verschil soms klein, bij elkaar opgeteld is het vaak nog een heel bedrag. In deze tijd van recessie is iedere euro toch weer mooi meegenomen.

Verzekering
Neem je verzekering nog maar eens onder de loep, en vraag je af of die all-risk, inzittenden en andere extra’s wel echt nodig zijn. Twijfel je over het bedrag, bel dan gerust eens een rondje andere verzekeringsmaatschappijen om het bedrag te checken. Heb je een lidmaatschap voor pech-hulp, vraag je dan af of dit nog nodig is, misschien is de situatie in de loop der tijd wel veranderd.

Benzine
Een heet hangijzer onder automobilisten. De één let op iedere cent die hij kan verdienen, en de ander gaat speciaal voor de handdoekenzegels altijd naar dezelfde pomp. Een eind rijden voor een verschil van één euro loont de moeite natuurlijk niet, maar even opletten kan zeker geen kwaad. Tank je altijd in dezelfde buurt, vergelijk dan de dichtstbijzijnde pompen in prijs zodra je in de buurt bent.

Wassen
Natuurlijk wordt de auto met een eigengemaakt sopje ook prima schoon, maar de wasstraat is toch veel gemakkelijker. Een voordelige wasbeurt kost bij de wasstraat toch al snel 5 euro, terwijl een emmertje water met afwasmiddel bijna niets kost. Afwisselen is dan ook helemaal niet zo’n raar idee, en bespaart al snel tien euro per maand.

Rijstijl
Zuinig rijden kan niet iedereen en dit is natuurlijk ook afhankelijk van de afstand. Rijd je dagelijks kleine stukjes, dan verbruikt je auto meer benzine dan tijdens lange afstanden op de ‘cruise controle’. Toch is het niet zo moeilijk om hier aandacht aan te besteden, wat minder gas te geven en de auto wat vaker en langer uit te laten rollen.