Laat je auto op tijd controleren

Onderhoud en een tijdige check-up van je auto is van groot belang, zeker als je hem dagelijks gebruikt. Een groot aantal kleine controles kun je natuurlijk goed zelf doen. Grote reparaties of ingewikkelde zaken kun je beter overlaten aan een vakman. Even het oliepeil controleren, de ruitenwisservloeistof bijvullen, en nakijken of de verlichting het goed doet, zijn kleine controles die je gemakkelijk zelf kunt doen.

Ruitenwisservloeistof
Een lampje vervangen kan heel gemakkelijk zijn, maar bepaalde type auto’s laten dit niet toe zonder speciaal gereedschap. Dan moet je voor dat ene lampje toch nog naar een vakman, want zonder goede verlichting rondrijden is vragen om problemen. Ruitenwisservloeistof vervangen is heel eenvoudig mits je rekening houdt met het jaargetijde, en zorgt dat de juiste versie in het voorraadtankje zit.

Bandenprofiel
Controleer de banden en weet dat een profiel van 1.6 millimeter het absolute minimum is. Vanaf 2.5 millimeter profieldiepte wordt vervanging aangeraden. Gewoon een rondje bellen en vragen naar het kleinste prijsje kan een flinke besparing opleveren. Ook speciale zomer- en winterbanden worden met korting verkocht, maar dan moet je er wel je best voor doen. Zoek ook eens gericht online naar het kleinste prijsje voor de beste set banden.

Band wisselen
Zodra het weer is omgeslagen, dan weet je dat het nodig is om de banden van je auto te wisselen. Een zomerband rijdt niet fijn op gladde wegen, en een winterband slijt heel snel in de zomer. Dit wisselen kan eenvoudig bij de plaatselijk garagehouder, en de banden die je niet gebruikt neem je mee. Misschien leg je ze in de schuur of op zolder. Heb je zelf geen ruimte, dan kun je ze laten opslaan in een bandenstelling.