De techniek van een veegmachine

Allereerst is het goed om te weten dat er diverse veegmachines zijn. Het is dan ook goed om te kiezen of je een veegmachine voor het bedrijf wilt gebruiken of persoonlijk. Wil je er op zitten of wil je er achter lopen? En wil je gebruik maken van het veger en blik principe of van het over de kop principe. Beiden zal ik toelichten.

Veger en blik principe

Bij dit principe wordt het vuil in tegengestelde richting opgeveegd en komt op deze manier terecht in een soort opvangbak. Als de opvangbak ongeveer voor 70% gevuld is dan dient deze verschoond te worden.

Over de kop principe

Bij het over de kop principe wordt het vuil in de rijrichting van het apparaat opgeveegd. Dan gaat het de hele borstel rond om aan de bovenkant in een bak gegooid te worden. Bij dit principe kun je doorgaan tot de bak voor 90% gevuld is.

Straatveegmachine

De veegmachines van de gemeente werken met een zuigsysteem. De borstels van de machine borstelen het vuil bij elkaar. En daarna wordt het door de machine opgezogen en bewaard. Zo worden de straten zo schoon mogelijk gehouden.

Er zijn ook kleinere veegmachines die gebruik maken van dit systeem. Dit kan ik wellicht in een ander artikel eens toelichten. Meer informatie over de keuze voor de juiste veegmachine vind je ook in het artikel op Toekomstinvestering.nl.