Op zoek naar een tweedehands auto

Waar moet je op letten

Wanneer je toe bent aan een andere auto, is het beslist niet verkeerd om uit te zien naar een tweedehands auto. Hierin is tegenwoordig een uitgebreide keuze. Je moet alleen wel enkele dingen weten. Zo is het in elk geval goed om van tevoren allerlei vragen en wensen op te schrijven. Je gaat hierdoor al goed voorbereid op pad, je laat je niet zo snel ompraten als wanneer je dit niet doet.

Waar heb je de auto gezien? Zijn er voldoende foto’s van? Staan alle specificaties over de auto in de advertentie? Staat er in elk geval een telefoonnummer bij en was degene aan de andere kant van de lijn vriendelijk genoeg om jouw eerste vragen te beantwoorden? Klopt de vraagprijs met andere vergelijkbare auto’s van dit merk of in dezelfde toestand? Het zijn allemaal maar kleine dingen, maar ontzettend belangrijk voor deze grote aankoop.

Wie neem je mee

Neem in elk geval iemand mee die weet wat jouw persoonlijk wensen en/of eisen zijn. Daarnaast is het praktisch wanneer één van jullie in zekere zin technisch verstand heeft van auto’s. Zou jij of je mede bezichtiger zo even onder de auto willen kruipen voor een kritische blik op roest en andere verborgen mankementen?

Belangrijk is dat er een proefrit gemaakt kan worden. Is dit niet mogelijk, dan is er vaak meer aan de hand. Was je er al op voorbereid dat de auto niet zou starten, dan is een auto-ambulance een praktisch hulpmiddel. Ben je er nog niet direct uit, slaap er dan nog een nachtje over. De volgende ochtend weet je dan meestal wel wat het meest verstandig is om te doen: kopen of laten staan.