Hoe zit het met vervangend vervoer bij autopech?

Niemand zit te wachten op autopech, maar soms ontkom je er helaas niet aan. Een auto blijft een auto en kan het zomaar begeven. Is jouw auto gestolen of gewoon stuk, dan is het wel zo prettig als je gebruik kunt maken van vervangend vervoer. De vraag is natuurlijk of dat vervangend vervoer er voor iedereen is?

Verzekeraars hebben afspraken gemaakt met garages
Heb je een beperkt casco of volledig casco verzekering voor je auto afgesloten? Dan heb je meestal recht op vervangend vervoer. Verzekeraars hebben veelal afspraken gemaakt met garages omtrent deze regeling. Online kun je per verzekeraar zien hoe dat geregeld is. Je kunt natuurlijk ook de polisvoorwaarden van je autoverzekering erop naslaan.

Een pechhulp verzekering
Sommige verzekeraars bieden je ook de mogelijkheid om een pechhulp verzekering af te sluiten bij de keuze voor een nieuwe autoverzekering. Daarmee heb je recht op vervangend vervoer bij schade of diefstal. Tegenwoordig zit deze pechhulp verzekering vaak al in de beperkt casco of volledig casco dekking.

Op vakantie naar het buitenland?
Ga je met de auto naar het buitenland op vakantie? Dan is het raadzaam even contact op te nemen met je verzekeraar wat precies de regels zijn. Gelukkig is er altijd nog de optie om automobilistenhulp mee te verzekeren op de reisverzekering. Zorg in elk geval dat je altijd het telefoonnummer van de alarmcentrale bij je hebt.