Transport van en naar Polen

Het organiseren van een internationaal transport kost veel tijd en geld, en kan erg ingewikkeld zijn. Bij transport van en naar Polen is kennis van de verschillende Poolse regio’s en de lokale gebruiken van groot belang. Vaak heb je dit als Nederlandse ondernemer niet en speelt ook de taal een rol. Daarom kan het handig zijn om samen te werken met een organisatie die het transport uit handen kan nemen en die wel kennis heeft van en ervaring heeft met Polen. Zij kunnen het hele traject van transport van Nederland naar Polen, of andersom, voor je regelen. Op deze manier kan jij je focussen op andere belangrijke bezigheden in je organisatie. Transport van vracht van en naar Polen is een stuk makkelijker met de hulp van gespecialiseerde bedrijven.

Zaken doen met Polen

Polen is een land in opkomst en veel Nederlandse ondernemers exporteren hun goederen naar Polen. De Poolse economie is sterk in ontwikkelingen, mede door subsidies die zijn verstrekt door de Europese Unie. Er is echter sprake van grote regionale verschillen binnen het land. Zo lopen de oostelijk gelegen provincies nog ver achter op de provincies waarin de grote steden liggen. In deze gebieden vind je dan ook vooral de industrie. Wanneer je zaken wil doen in Polen via een externe transporteur, kan je dagelijks jouw goederen van en naar Polen laten vervoeren. Het kan hierbij gaan om een complete vrachtwagen of slechts een enkel pallet. Daarnaast kunnen deze externe vervoerders je ook helpen met het aanleveren van en doornemen en invullen van eventuele douanedocumenten.

Mogelijkheden transport bij externe vervoerders

Door je goederen via een externe partij van en naar Polen te laten vervoeren, draag je een ingewikkelde en tijdrovende klus af. Over het algemeen geldt dat wanneer je je vracht laat transporteren via externe partijen, gehele ladingen binnen twee dagen in Polen zijn. Wanneer je dit zelf doet, duurt het vaak vele malen langer. De vervoerders kennen echter de regels en procedures en zijn al tientallen jaren actief, en weten dus van het reilen en zeilen met betrekking tot vervoer van en naar Polen. Deelzendingen of groeptransport zijn via externen vaak in twee tot vier dagen op de plaats van bestemming in Polen. Er vertrekken dagelijks transporten richting Polen, dus je kan je vracht elk moment laten vervoeren, wanneer het jou uitkomt. Wanneer er dus spoed achter een bepaalde zending zit, ben je er zeker van dat deze vracht via extern transport snel op weg is. Tot slot kan je tot 24 ton lading naar Polen laten transporteren.

Plaats een reactie