Een auto leasen met je bedrijf

De voordelen van een auto leasen

Is je bedrijf aan het groeien en moeten je buitendienstmedewerkers steeds vaker op pad naar klanten? Dan kun je eens overwegen om een leasecontract te sluiten voor een aantal bedrijfswagens. Natuurlijk zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden, maar het kan je wel voordeel opleveren. Misschien vraag jij je wel af wat het voordeel zou kunnen zijn van het leasen van een auto voor je bedrijf. Het voordeel van een of meerdere bedrijfsauto’s leasen wordt hier beschreven.

Leasen biedt financiƫle zekerheid

Voor jou als ondernemer biedt het leasen van een auto jou zekerheid. Dit komt omdat exploitatiekosten van het wagenpark en de auto vast staan. Kosten en middelen die je normaal gesproken zou investeren in bijvoorbeeld een wagenpark, kun je nu direct investeren in je onderneming. Wanneer je kiest voor operationeel leasen, dan is dit voor jou fiscaal ook aantrekkelijk, want er is geen aparte kapitaalinvestering vereist.

Minder administratie en uitstekend verzekerd

Een auto leasen geeft je minder administratieve rompslomp. Dit wordt namelijk volledig verzorgd door het leasebedrijf. Ook alle bestuurders die gebruik maken van de leaseauto’s zijn uitstekend verzekerd. Dat is iets waar jij je geen zorgen meer om hoeft te maken. Pechhulp is bijvoorbeeld ook weer automatisch geregeld bij het afsluiten van een leasecontract. Over het algemeen wordt bijna alles zelf geregeld door de leasemaatschappij.

Een leasecontract biedt zekerheid

Een leasecontract dat je afsluit bied jou zekerheid. In het contract vind je naast de voorwaarden ook het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden met de leaseauto(s). Uiteraard staat ook de looptijd van het contract op het leasecontract vermeld. Wanneer je gemakkelijk wilt autorijden zonder al het gedoe er om heen, dan is een auto leasen zeker aan te raden!