Auto met motorschade verkopen via het internet

Wilt u uw auto met motorschade verkopen? U kunt dit via het internet doen. In dit artikel laten we zien hoe het verkopen van een auto met motorschade precies werkt.

Auto met motorschade te koop aanbieden

Wanneer u een auto met motorschade verkoopt is het belangrijk dat de belangrijkste gegevens in beeld worden gebracht. Vervolgens kunt u bij een inkoper terecht om uw auto te koop aan te bieden. Uiteraard kunt u uw auto ook verkopen aan een particulier of bij een autodealer (wanneer u uw auto wilt inruilen voor een nieuw exemplaar).

Veel partijen weten niet precies wat het kost om motorschade te repareren. Voor het gemak rekent men er daarom op dat de motor vervangen dient te worden. Zoals u begrijpt heeft dat een behoorlijke impact op de waarde van uw auto.

Heeft u te maken met een gespecialiseerde inkoper? Dan weet u zeker dat uw auto op waarde geschat wordt. Zo kan uw auto op de juiste manier getaxeerd worden en weet u zeker dat het inkoopproces in orde is.

Inkoopproces van auto met motorschade

Het inkoopproces van een auto met motorschade verloopt over het algemeen via de volgende stappen:

  • Wanneer u uw auto wilt verkopen is het voor een inkoper belangrijk om te weten wat er precies verkocht wordt. Er dient zo gedetailleerd mogelijk aangegeven te worden van welke schade of gebreken er sprake is. Zeker wanneer uw wagen online wordt verkocht is dit belangrijk.
  • Een inkoper gaat vervolgens aan de slag met de taxatie van uw wagen en kan een bod uitbrengen.
  • Gaat u akkoord met dit bod? Dan wordt er een afspraak gemaakt voor de betaling en het ophalen van uw wagen. Het papierwerk wordt door uw inkoper overgenomen.

Auto met motorschade verkopen via autodealer

Wilt u uw wagen inruilen voor een nieuwe wagen? Dan kan een autodealer korting geven wanneer u uw tweedehands auto inlevert. Als u te maken heeft met schade aan de motor zal dat helaas een stuk lastiger liggen. De waarde van uw wagen wordt vaak te laag ingeschat en de inruilwaarde blijkt beperkt. Vaak weet een autodealer niet precies wat uw wagen waard is en wordt er daarom een te laag bedrag geboden. Zo is er sowieso voldoende budget om uw motor te repareren of vervangen.

Laat dit niet gebeuren! Kies bij voorkeur voor een gespecialiseerde inkoper, zo weet u zeker dat de waarde van uw wagen op de juiste manier wordt ingeschat.

Plaats een reactie