Handige tips voor het verkopen van je oude auto

Wil je je oude auto verkopen en vraag je je af wat de beste manier is om dit te doen? Er zijn diverse zaken waar je op moet letten om je oude auto snel en tegen een goede prijs te verkopen. Hieronder een aantal handige tips.

Auto verkopen via een autodealer of via internet
Allereerst moet je de keuze maken of je de oude auto via een professionele auto inkoper, zoals Ven auto, of via internet, zoals via Marktplaats, aan een particulier wil verkopen. Autoverkoop via een site als Marktplaats bied je meer mogelijkheden en vergelijkingsmateriaal om tot een goede prijs en snelle verkoop te komen. Mooie en scherpe foto’s op internet helpen om je oude auto te verkopen. Zorg ervoor dat de auto schoon en leeg is en in het daglicht op een neutrale plek staat te pronken. Dit werkt verkoop bevorderend.

Vraag een reële prijs voor de oude auto
Overvraag niet. Zoek vooraf goed uit wat de reële vraagprijs voor je oude auto is. Dit is eenvoudig op internet uit te zoeken, waarbij je belangrijke criteria als merk, type, bouwjaar, kilometerstand en soort brandstof benoemt. Wil je een sloopauto verkopen? Het maakt voor de prijs uit of je een sloopauto wil verkopen of een auto van zo?n tien jaar oud die nog prima rijdt.

Hap niet te snel toe bij een potentiële koper
Wees niet te snel tevreden als zich een potentiële koper aandient. Neem gerust enkele maanden de tijd om het juiste bod af te wachten. Dat is normaal in de drukke handel in occassions. Wil je sneller van je oude auto af? Dan is het verstandig om de vraagprijs te verlagen, zodat de kans groter is dat er vlot een koper toehapt.

Gebruik ter ondersteuning van de autoverkoop de sociale media
Ter ondersteuning van je autoverkoop op internet is het handig om de sociale media te gebruiken. Een berichtje met foto op Twitter en Facebook helpt een handje. Daarnaast kun je via Instagram en YouTube de attentiewaarde verhogen.