wielen

Banden correct opslaan

Zowel winterbanden als zomerbanden zijn, zelfs als ze niet worden gebruikt, onderhevig aan slijtage. Zelfs tijdens de opslag kunnen banden deze sporen van slijtage gaan vertonen. Het is dus noodzakelijk om banden op een correcte en verstandige manier gaan op te slaan. Je kunt ze laten opslaan bij de garage, maar er bestaan ook speciale Juro bandenstellingen waar u thuis de banden in kunt bewaren. In zulk een stelling ligt de band steeds in de ideale positie.

Vervorming tegengaan

Gedurende het opslagen van de banden, laat je de velgen best zitten. Hierdoor behouden de banden hun natuurlijke vorm. De banden individueel aan een haak hangen of opstapelen zonder de velgen, vallen beiden af te raden. De band kan hierdoor immers gaan vervormen. Voor het opslaan, is het eveneens belangrijk dat de banden proper worden gemaakt en daarna kurkdroog zijn.

Waar bewaren?

Banden worden best binnen bewaard in een koele en droge omgeving. Bij voorkeur valt er ook zo weinig mogelijk licht op de banden en dan zeker al geen zonlicht, wat een negatieve invloed heeft op de hardheid van de band. Ook benzinelucht, olielucht en elektrische apparaten kunnen schadelijk zijn voor de banden. Wanneer je niet anders kan dan de banden buiten op te slaan, zorg er dan voor dat ze zeer goed zijn afgedekt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van bandenhoezen.

Bron afbeelding