Vervangen van autolampjes: alles wat je moet weten

Krijg je een melding dat er iets van verlichting in je auto niet meer werkt? Dan is het belangrijk om daar snel iets aan te doen. Niet alleen voor het zicht en de veiligheid, je voorkomt er ok nog eens een hoge boete mee. We vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over het vervangen van autolampjes.

autolampjes vervangen

Het instructieboekje is alles

Het instructieboekje is het allerbelangrijkste om mee te starten. Weet je bijvoorbeeld of je maat H1 of H7 nodig hebt voor het vervangen van een koplamp? De geschikte maten staan allemaal in dit boekje. Ook staat er in het instructieboekje een stappenplan voor het vervangen van autolampjes. Hierbij staan ook handige tips waar je op moet letten. Zo mag je bijvoorbeeld het glas van de lamp niet met je handen aanraken.

Oude auto’s en moderne auto’s

Bij het vervangen van autolampjes zit er vaak wel een verschil tussen oude en moderne auto’s. Vaak wordt alles met de tijd en nieuwe technieken makkelijker. Bij het vervangen van autolampjes is dit helaas niet het geval. Bij moderne auto’s is alles netjes weggewerkt en ontkom je er soms niet aan om complete delen te demonteren om bij een lampje te komen.

Handige tips bij het verwisselen

  • Ga niet direct na het rijden de autolampjes verwisselen. Wanneer de lampjes aan hebben gestaan kunnen ze namelijk nog gloeiend heet zijn.
  • Zorg na het monteren van het lampje altijd voor een check of de verlichting er goed uitziet. Zo voorkom je dat je andere weggebruikers verblindt.
  • Zorg altijd voor een reservekit met lampjes in de auto. Zo ben je altijd voorbereid wanneer een lampje het begeeft en voorkom je boetes.
  • Kom je er niet uit met het verwisselen van lampjes? Kies er dan voor om het bij een dealer of garage te laten doen. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie!
  • Op zoek naar energiezuinige en moderne autovelrichting? Denk eens aan ledlampjes voor je auto!

Plaats een reactie