Vermaak in de auto

Laten vermaken

Heb je een lange rit in het vooruitzicht, dan is vermaak tijdens de rit voor je kinderen achterin van harte welkom. Over het algemeen vermaken kinderen zich snel, vooral wanneer zij worden vermaakt. Maar hoe zit het met jou en je partner voorin?

Wanneer de kinderen een hoofdtelefoon dragen bij het vertonen van een leuke film op het scherm voor zich, kunnen jullie rustig naar de radio luisteren. Vanzelfsprekend mag er voor de bestuurder niet teveel afleiding zijn, maar het hoeft ook niet zo te zijn dat er alleen maar voor je uit gestaard moet worden.

Zelf vermaken

Wanneer de sfeer ernaar is dat het hele gezin zich met elkaar kan vermaken, terwijl de bestuurder zich nog altijd op de weg kan concentreren, is dat altijd gezelliger. Hoe kinderachtig en saai het misschien klinkt; het tellen van een bepaalde kleur auto kan veel vrolijkheid opleveren.

Het is in elk geval altijd goed om contact te houden met de achterbank, ook al is een lange rit vaak slaapverwekkend. Zodra een kind wakker wordt, heeft het dorst, honger of wil het naar het toilet. Vanzelfsprekend moet daar wel aandacht voor aanwezig blijven, maar maak je geen zorgen: kinderen houden je wel wakker en alert.