Is uw auto klaar voor de kou?

De winter komt er weer aan. Om pech onderweg en ongelukken zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk de auto goed voor te bereiden. Hieronder staan een aantal tips om veilig de winter door te komen.

Meer grip
Winterbanden bieden in de winter meer grip dan normale banden. Dit effect is vaak al onder 8 graden Celsius merkbaar. Doorslippen komt minder voor, en de banden kunnen beter met sneeuw, ijs en koude omstandigheden omgaan. Voor de veiligheid is het altijd aan te raden hier gebruik van de maken. In enkele landen is het zelfs verplicht (ga dit na als u op wintersport gaat). De winterbanden kun je aanschaffen bij diverse autogarages, maar je kunt ze ook online bestellen, zoals op Tirendo. De Vredestein Snowtrac 3 is een voorbeeld van een type band dat erg goed bekend staat. Wanneer er sprake is van een dikke laag sneeuw, dan kunnen sneeuwkettingen van pas komen.

winterbanden

Meer zicht
Heeft u ook een hekel aan krabben? Een ruitontdooier biedt een goede oplossing. Dit is een spray die u op de ruiten spuit. Hierdoor ontdooien de ramen, zonder dat u in de kou (en wellicht sneeuw) de ramen hoeft te schrappen en een beter zicht heeft.

Vloeistoffen
Er bestaat koelvloeistof met anti-vries. Het gebruik hiervan zorgt dat de vloeistof ook bij vorst door uw auto gepompt wordt. Indien dit niet het geval is, kunt u moeilijkheden krijgen met starten en heeft u een vergrote kans op motorproblemen. Ook ruitenwisservloeistof met anti-vries is aan te bevelen, zodat uw voorruit niet bevriest na het schoonspuiten ervan.

Lak
In de winter wordt er veel gestrooid met pekel. Hierdoor is de kans op bevriezing van het wegdek een stuk kleiner, maar pekel kan autolak beschadigen. Was uw auto daarom regelmatig, om lakschade te voorkomen.
Winterbeurt

Wilt u zeker weten dat uw auto klaar is voor de winter? Laat dan een wintercheck uitvoeren door een RDW erkende garage. Deze loopt uw auto systematisch na op alle onderdelen die het in de winter zwaar te verduren hebben.

rdw

Plaats een reactie