Tips voor het onderhoud van je auto

Het is van groot belang om een auto goed te onderhouden! Hierbij enkele tips die je auto in een goede conditie houden.

Vloeistoffen

Er zijn enkele vloeistoffen die je makkelijk zelf kunt controleren. Check daarom iedere maand of je nog voldoende ruitenvloeistof hebt, voldoende koelvloeistof en controleer het oliepeil. Dit zijn simpele klusjes die er voor zorgen dat je auto langer meegaat.

Banden

De banden zijn bij een auto van groot belang. Controleer daarom regelmatig of de banden droog zijn. Als dit zo is vet je ze in. Ook de profieldiepte is van belang. 2.5mm is en goed bandenprofiel. Voor de APK dient er minimaal 1.6mm profiel op te zitten. Is dit niet zo, ga dan langs de bandenspecialist en laat je informeren.

Luister naar je auto

Het is belangrijk tijdens het rijden goed naar je auto te luisteren. Hoor je iets vreemds of voel je iets vreemds, ga dan op onderzoek uit! Als je bijvoorbeeld een schurend, piepend of krakend geluid hoort bij het remmen dan moeten wellicht je remblokken vervangen worden. Luister goed naar je auto.

En als laatste, als je iets kleins geconstateerd hebt wacht dan niet te lang met de reparatie. Het kan alleen maar groter, erger en duurder worden. Reageer tijdig, dat scheelt veel kosten!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Groenenberg Bandenspecialist