Tijd voor een andere auto?

Natuurlijk heb je met veel plezier in je huidige auto gereden, maar nu is het wel tijd voor wat anders. Je kunt ervoor kiezen om je auto in te ruilen, maar zelf verkopen is ook een optie. Niet altijd even gemakkelijk, want hoeveel geld kun je vragen? De vastgestelde prijs moet verantwoord kunnen worden en bij onderhandeling moet je goed weten hoeveel je nog kunt zakken in prijs. De dagwaarde voor auto inkoop is eenvoudig via internet op te zoeken.

Grondig poetsen
Begin eerst maar eens met het grondig schoonmaken en uitruimen van je auto. Vergeet niet de opbergvakjes en zonnebrilhouders. Je zult de eerst niet zijn die zijn auto verkoopt inclusief dure Ray Ban zonnebril. Gebruik ook een goed schoonmaakmiddel en zorg ervoor dat er geen persoonlijke luchtjes meer in de auto hangen. Even met de auto door de wasstraat is geen verkeerd idee, en een waslaagje laat je auto mooi glanzen.

Onderhoudsboekje
Het eerste waar een potentiële koper naar vraagt is de staat van onderhoud. Heb je het onderhoudsboekje bij de hand? Zo niet, zorg dat dat je weet wat er het laatste jaar aan je auto is gedaan. Een geldige APK maakt een goede indruk en een extra set winterbanden wordt door de meeste kopers zeer op prijs gesteld. Controleer de verlichting nog eventjes en leg de nadruk vooral op de extra die deze auto te bieden heeft.

Proefrit
Komen er kijkers? Zorg dan dat je er zelf ook verzorgd uitziet en kijk de mensen in de ogen aan als je ze een hand geeft. De eerste indruk kan namelijk nooit overnieuw gedaan worden. Als de mensen geïnteresseerd zijn en graag een proefrit willen maken, dan ga je natuurlijk gewoon mee. Commentaar over rammeltjes en pingeltjes achteraf, daar zit je niet op te wachten. Houdt de vooraf gestelde prijs zoveel mogelijk vast en zak indien nodig een klein bedrag om tot overeenstemming te komen.