Parkeerplaats te koop, 300.000 pond

Betalen voor een parkeerplaats, voor de meesten onder ons een onbekend verschijnsel. En de bewuste parkeerplaats, gelegen in de dure Londense buurt Hyde Park Gardens, kost ook nog eens een vermogen. 300.000 pond, oftewel 350.000 euro, zal de nieuwe eigenaar voor het kleine stukje asfalt moeten betalen.

De makelaar verkoopt de parkeerplaats op basis van een 91 jaar lopend contract. De naastgelegen studio kost precies 500 pond minder dan de parkeerplaats. Als je voor een parkeerplaats meer moet betalen dan voor het pand zelf, dan is het aangeraden over alternatief vervoer na te denken. Maar de hoge prijs betekent niet dat er niemand is die dat bedrag er daadwerkelijk voor wil neerleggen. Dezelfde makelaar verkocht het afgelopen jaar al 2 parkeerplaatsen voor 250.000 pond per stuk. Ook niet bepaald een koopje.

Voor zo’n bedrag kun je zoveel leuke dingen kopen of doen, dat het onvoorstelbaar is dat iemand de hoofdprijs voor een parkeerplaats gaat betalen. Kennelijk hebben sommige mensen teveel geld.