Nederland maakt komaf met het verschil tussen diesel en benzine

Wellicht was het je nog niet ontgaan, maar de laatste weken is het vaker in het nieuws gekomen dat de Nederlandse regering komaf wil maken tussen het verschil van diesel en benzine. De regering is van plan om een radicaal einde te maken aan de zogenoemde “grenseffecten”. Nederlanders die dicht bij de Belgische grens wonen, steken vaker de grens over om in België te tanken omdat het daar veelmalen goedkoper is dan hier.

De prijs van de olie is vorig jaar gezakt

Toen de Nederlandse regering had gezegd dat ze een einde gaat maken aan de grenseffecten kam er goed nieuws voor de autobestuurders. De prijs van de benzine en diesel is gedaald naar het laagste niveau in drie jaar. Autobestuurders geven voor een liter benzine €1,69 en voor diesel betaal je €1,40. Dit betekent dat automobilisten een prijsverschil van tussen de €5 en de €10 zullen zien per tankbeurt.

Eventuele daling in de toekomst

Experts op het gebied van olie en benzine zeggen dat we rekening kunnen houden met eventuele dalingen in de toekomst. Maar omdat de oliemarkt zo onvoorspelbaar is, kan niemand zeggen wat er eventueel gaat gebeuren. Wel is het duidelijk dat de automobilisten in Nederland rekening mee moeten houden dat de prijs niet veel verder zal zakken omdat het grootste deel van de brandstofprijs bestaat uit btw en accijnzen.

Gaan tanken net over de grens

Het is een feit dat wie gaat tanken in het buitenland vaak veel goedkoper is dan in ons eigen land. Vaak kan je als je in België gaat tanken of in Duitsland een verschil maken van om en beide €20. Misschien toch even over de grens rijden tot het hier goedkoper wordt?