Mogelijkheden voor het financieren van je nieuwe auto

Het aanschaffen van een nieuwe auto kent vele voordelen. Echter doordat een nieuwe auto duur is, is dit niet voor iedereen weggelegd. Mocht je niet voldoende geld hebben om een auto (volledig) uit eigen zak te betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden om de aanschaf van een nieuwe auto te financieren.

Een lening aanvragen

De meest voor de hand liggende manier om een nieuwe auto te financieren, is door een lening aan te vragen. Er zijn diverse soorten leningen: een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, maar ook het meefinancieren in de hypotheek behoort tot de mogelijkheden.

Bij de laatste optie moet wel rekening gehouden worden met het feit dat een auto vaak allang naar de sloop is, terwijl de hypothecaire lening nog jaren doorloopt. Een persoonlijke lening wordt voor een vooraf vastgesteld bedrag afgesloten. Bij een doorlopend krediet kan er tijdens de looptijd van de lening steeds een bedrag, tot het vooraf vastgestelde maximum, afgesloten worden.

Een nieuwe auto leasen

Autolease is een goede optie om toch een nieuwe auto te rijden, maar geen hoog aanschafbedrag te hoeven betalen. Maandelijks wordt een bepaald bedrag betaald voor de auto. Over het algemeen zorgt de leasemaatschappij dan voor onderhoud en betaling van de verzekeringspremie. In een enkel geval is ook de benzine inbegrepen.

Een nieuwe auto huren

Voor een tijdelijke nieuwe auto, kan er aangeklopt worden bij een autoverhuurbedrijf. Er wordt per dag een bedrag aan huur in rekening gebracht en tevens dient de brandstof betaald te worden. Als het gaat om een oplossing voor langere termijn, is dit niet een verstandige keuze. De kosten kunnen in dit geval flink oplopen.