In 3 stappen een groter bestedingsvermogen voor je auto

Autorijden is zeker niet goedkoop. Wanneer je een nieuwe auto koopt is hij na de eerste meter gemiddeld al zo’n 30% minder waard. Daarnaast is het onderhoud zeker niet gratis en willen we het liefst de dikste upgrades en accessoires. Wij geven je 3 tips zodat je kunt besparen op andere zaken waardoor je een groter bestedingsvermogen voor je auto hebt.

1. Sluit je autoverzekering jaarlijks af

Het is erg verleidelijk om voor altijd bij dezelfde autoverzekeraar te blijven. “Toen ik hem afsloot was hij de goedkoopste, dat zal nu ook wel zijn.” aldus de mening van de autobezitter. Toch veranderen autoverzekeraars jaarlijks aanzienlijk van prijs. Trek ieder jaar een dagdeel uit om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Dit geldt ook voor je energieleverancier en telefoonrekening. Het kost je een dagdeel maar levert  een flinke besparing op die je weer kunt uitgeven aan je (nieuwe) auto.

2. Houd je boodschappenbudget bij

Een gezin van 4 personen consumeert gemiddeld €440,- aan boodschappen. Blader aanbiedingsfolders door een stel aan de hand daarvan je boodschappenlijstje samen. Door de moeite te nemen om boodschappen in verschillende supermarkten te doen zal je uiteindelijk aanzienlijk onder die €440,- duiken. Noteer daarnaast iedere week wat je uitgeeft aan boodschappen. Dit zorgt voor een besefmomentje en laat je minder onnodige boodschappen kopen. Meer geld voor je auto dus!

3. Isoleer je woning

Hoewel het isoleren van je woning een investering vergt, verdient het zichzelf snel terug. Hieronder een aantal goedkope maar effectieve isolatiemethodes:

  • Plaats tochtstrips: Weg met die koude tocht! Door al je deuren te voorzien van tochtstrips hoeft je verwarming een stuk minder hard te werken.
  • Check je kozijnen: Het is niet te voorkomen dat er in de loop van tijd scheuren en gaten in je kozijnen komen. Maak periodiek een rondje langs je kozijnen en kit de scheuren en gaten dicht!
  • Kies de juiste goedkope gordijnen: Raamdecoratie draagt niet alleen bij aan de sfeer van je woning. Ook hebben de juiste gordijnen een isolerende werking. Ga bijvoorbeeld voor plissegordijnen, deze hebben een unieke honingraatstructuur met isolerende werking.

Bespaar met deze 3 tips op je maandelijkse uitgaven en houd jaarlijks een aanzienlijk bedrag over.

auto showroom

Plaats een reactie