Hoe voorkom je autoschade – 3 praktische tips

Autoschades komen dagelijks voor. Daar kun je niet altijd iets aan doen. Soms heb je gewoon dikke pech. Toch kun je veel voorkomende schades wel voorkomen. Dit doe je door slim auto te rijden en je oog op de weg te houden. Daarmee bevorder je de veiligheid van jezelf en anderen op de weg. Hier volgen 3 praktische tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Beperk het gebruik van je telefoon
Tegenwoordig ontstaan er steeds meer schades en ongevallen door het gebruik van de mobiele telefoon. Veel automobilisten WhatsAppen, bellen of checken hun Facebookaccount tijdens het autorijden. Dat heeft als gevolg dat je je concentratie en scherpte op de weg verliest. Beperk daarom het gebruik van je smartphone of koop in elk geval een handsfree carkit.

2. Geen alcohol achter het stuur
Nog steeds beseffen veel automobilisten niet hoe gevaarlijk het is om met alcohol achter het stuur te zitten. Alcohol zorgt ervoor dat je trager reageert en dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren. Natuurlijk wil je de dood van iemand niet op je geweten hebben. Drink daarom geen alcohol voordat je de auto instapt of beperk het tot een minimum.

3. Laat je niet leiden door je emoties
Autoschade voorkom je door slim auto te rijden. Laat je niet leiden door het rijgedrag van andere verkeersdeelnemers. Dit zorgt alleen maar voor frustratie. Gebruik je nuchtere verstand. Hiermee voor je talloze schades en ongelukken. Wil je hierin oefenen? Diverse rijscholen in jouw regio bieden cursussen om je hierbij te ondersteunen. Of het nu gaat om je auto inparkeren om met een aanhanger de weg opgaan, extra lessen kunnen nooit kwaad!

Wellicht kun je zelf nog meer handige tips bedenken. Schrijf ze op en gebruik ze als reminder voordat je de auto instapt!