Hoe ouder de bestuurder, hoe ouder de auto. Of niet?

Als je nu een nieuwe auto gaat kopen dan is de eerste vraag: een nieuwe auto of een tweedehands auto. Uit onderzoek blijkt dat als je ouder bent dan 40 de kans op een nieuwe auto groter is in vergelijking met als je onder de 40 bent. Op basis van dat onderzoek begin 2017 blijkt dat de Renault Clio het meest populair is kort gevolgd door de Renault Captur en Kia Picanto.

Waarom koop je een nieuwe auto?

De groep 41 tot 70 jaar koopt het meest een nieuwe auto, maar waarom? Een belangrijke reden is dat mensen van 40+ over het algemeen meer verdienen dan 10 jaar geleden en daarbij hebben ze vaak ook gespaard.

Daarnaast is het een periode waarin eventuele kinderen het huis uit gaan en de maandelijkse vaste lasten minder worden. Een nieuwe auto aanschaffen kan dan een investering zijn gericht op de toekomst.

Tevens is heeft deze groep 41 tot 70 vaak aardig wat schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor betalen ze maandelijks minder premie voor hun autoverzekering, een besparing die in een nieuwe auto gestoken kan worden.

Bij het aanschaffen van een nieuwe auto komen vaak overige voordelen als minder onderhoud en zuiniger in gebruik naar voren. Hierdoor neemt het wat onzekerheid weg en zorgt het voor lagere lasten. Mensen van boven de 40 jaar hebben zekerheid en comfort hoger op hun lijst staan dan mensen onder de 40.

Wat zijn de meest populaire auto’s?

Nu we weten waarom 40-plussers sneller een nieuwe auto aanschaffen is het ook leuk om te vertellen wat voor auto’s ze aanschaffen:

– Renault Clio
– Kia Picanto
– Renault Captur
– Fiat 500
– Ford Fiesta

Bij mensen onder de 40 jaar kunnen we de Fiat 500 en Renault Captur inruilen voor de Volkswagen Polo en Seat Ibiza in de top 5.

Heb je voor een nieuwe auto ook een andere autoverzekering nodig?

Wellicht een gekke vraag, maar onwijs belangrijk om te weten. Het is goed om af en toe je autoverzekering tegen het licht te houden. Als je leven verandert, verandert je autoverzekering helaas niet automatisch met je mee. Rij je bijvoorbeeld minder kilometers? Zitten er (klein)kinderen op de achterbank? Dan is het belangrijk om te kijken of je nog de beste dekking hebt. Ga daarom snel eens je autoverzekering vergelijken om te kijken of je nog het beste voor je eigen portemonnee hebt gekozen.

 

Plaats een reactie