Het nieuwe rijden

Wanneer je met autorijles begint zal je veel leren over het nieuwe rijden. Kort gezegd houdt het nieuwe rijden in dat je zuiniger rijdt en voorzichtiger. Zo word je een betere deelnemer aan het verkeer én spaar je het milieu. Maar hoe werkt dat nieuwe rijden nu precies?

Sneller doorschakelen
Om zuinig te rijden – en dus minder milieubelastend en meer brandstof besparend – schakel je sneller door naar een hogere versnelling. Wanneer de auto bijvoorbeeld vijf versnellingen heeft dan is het goed om bij 80 kilometer per uur al in deze versnelling door te schakelen. Zo verbruikt de auto minder benzine. En dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

Rustig vaart minderen
Wist je dat je ook het milieu en benzine spaart wanneer je rustig vaart mindert. Daarom is het verstandig om goed op de andere weggebruikers te letten en je aan de juiste snelheid te houden, zodat je op tijd het voet van het gaspedaal afhaalt, zodat je de auto rustig vaart kan laten minderen, zonder te veel bij te hoeven remmen. Plotseling remmen en weer optrekken kost namelijk meer benzine.

Bandenspanning
Een ander belangrijk punt om benzine te besparen is het regelmatig controleren van de bandenspanning. De bandenspanning van de auto vind je in het boekje over de auto, maar ook aan de binnenzijde van de deurstijl of van het klepje wat de benzinedop wegwerkt, dit laatste verschilt vaak van auto tot auto.

Wil je meer weten over het nieuwe rijden? Kijk dan ook eens op Ecodrive.eu