Goedkoop van een deuk af!

Heb jij een deuk in je auto en zit je al een tijdje te denken om er iets aan te laten doen? Dan ben je niet alleen. Meer dan één op de twee Nederlanders rijdt rond met kleine autoschades. Waarom laten zoveel mensen niets aan hun schade doen? Veel mensen gaan ervan uit dat schadeherstel een duur en moeizaam proces is. Weinig mensen kunnen dagenlang hun auto missen om een klein deukje te laten herstellen. Daarnaast wil niemand zomaar zijn no-claimkorting kwijtraken of de portemonnee trekken voor een groot bedrag.

Gelukkig zag ook de autoschademarkt dit probleem. De oplossing komt overwaaien uit Engeland en Amerika, waar men het smart repair noemt. In Nederland spreken we over spotrepair. Dit is een snelle voordelige manier om deuken te laten herstellen.

Je hebt een deuk zonder lakschade

Heb je een deuk waarbij geen schade aan de lak is ontstaan? Bijvoorbeeld doordat er een steentje tegen je auto sprong? Dan is uitdeuken zonder spuiten een goede oplossing! Dit is één van de meest voordelige vormen van autoschadeherstel. Er zijn aanbiedingen vanaf € 59,- om dit soort deuken te laten herstellen. Voor dat geld blijf je toch niet met een schade rondrijden? De methode is eigenlijk vrij simpel. Een monteur gebruikt een apparaat om met veel kracht de deuk ‘terug te trekken’. Het apparaatje en de techniek die hij daarbij gebruikt zorgen ervoor dat daarbij geen verdere schade aan de auto ontstaat. Zo sta je een uur later weer buiten met een auto zonder deuken!

Wél lakschade… Wat nu?

Helaas heeft niet iedereen het geluk dat zijn of haar schade geschikt is voor uitdeuken zonder spuiten. Soms is er wel sprake van lakschade auto. Wat zijn dan je opties? Wanneer je naar een traditionele schadehersteller gaat, dan betekent dat vaak dat je de auto lang kwijt bent en dat de kosten hoog oplopen. Het is aan te raden om naar een bedrijf te gaan dat gespecialiseerd is in het herstel van kleine cosmetische schades. Zij hebben apparatuur en technieken om je probleem zo snel en efficiënt mogelijk te verhelpen.

Zo besparen ze bijvoorbeeld op autolak door plaatselijk te herstellen. Daarnaast gebruiken ze ook nog eens een sneldrogende lak, waardoor je niet een dag hoeft te wachten voor je weer de weg op kunt. Het hele proces duurt vaak al met al een paar uur en kost je waarschijnlijk een paar honderd euro. Gelukkig is één van de voordelen van spotrepair dat de tarieven transparant zijn. Je spreekt van tevoren af wat het kost om een deuk van een bepaalde grootte te herstellen. Tevens zijn er aanbieders die al van tevoren online een offerte aanbieden. Je hoeft niet eens meer langs de garage! Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen achteraf te staan.

Plaats een reactie