Een tweedehands auto kopen

Wanneer je niet veel te besteden hebt, maar je hebt wel een nieuwe auto nodig, dan kun je ervoor kiezen om een tweedehands auto te kopen. Het is iets dat veel mensen doen, maar het is wel verstandig om dit zorgvuldig te doen. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je op moet letten.

Hier volgen een aantal tips om je te helpen bij het kopen van een tweedehands auto. Zo verzeker jezelf van een prima aankoop waar je nog lang plezier aan kunt beleven!

Kopen via een particulier of autodealer?

Je kunt kiezen voor het kopen van een auto via een particulier of via de autodealer. Kies je voor de autodealer, dan ben je in elk geval verzekerd van garantie en service, zeker wanneer de dealer is aangesloten bij BOVAG. Wel zijn ze vaak duurder dan een particulier. Je kun vooraf online onderzoeken wat een auto waard is door het kenteken in te te vullen. Betaal nooit meer dan de dagwaarde!

Mankementen en gebreken aan de auto moeten altijd vermeld worden. Vraag daar ook altijd naar bij de verkoper, ook wanneer het een particulier is. Je kunt het beste een proefrit maken om de geloofwaardigheid van de verkoper te testen.

Praktische tips

Controleer altijd de kilometerstand van de auto die je wilt kopen. Dit kun je onder andere online doen bij het NAP. Maar ook de APK keuringen en onderhoudsbeurten zijn belangrijk. Je kunt eventueel vragen om een onderhoudsboekje.

Zodra het kenteken op uw naam staat is het belangrijk om een verzekering af te sluiten. Regel dat zo snel mogelijk!

Financieringsmogelijkheden voor een nieuwe auto

Ga je toch liever voor een echte auto, dan zijn er ook mogelijkheden om een financiering te regelen. Dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Voordat je een financiering regelt, is het altijd handig om rentepercentages van verschillende banken, dealers en andere financiƫle instellingen met elkaar te vergelijken.