Een PCB laten maken

Wat is PCB?

PCB staat voor Printed Circuit Boards. In het Nederlands betekent dat simpelweg printplaten of printpanelen. Printplaten kunnen zowel enkelzijdig als dubbelzijdig gemaakt worden. Voor kleine series PCB’s wordt er vaak gebruik gemaakt van een handmatige printplaat. Wanneer er grotere series PCB’s geproduceerd moeten worden, wordt er vaak gebruik gemaakt van een machine.

Waar wordt PCB voor gebruikt?

Het gebruik van een PCB komt veel voor in bijvoorbeeld de elektronicasector. Maar ook voor modelbouw wordt er vaak een PCB gebruikt. Het is uitermate geschikt voor prototypebouwers en ontwerpers die hun eigen PCB op een professionele wijze willen laten maken. Een PCB maken, kan het beste gebeuren door een professioneel bedrijf dat ervaring en vakkennis heeft in het laten maken van printplaten.

De voordelen van een PCB laten maken

Het voordeel van een PCB laten maken met behulp van een prijscalculator, is dat u precies weet hoeveel u er aan kwijt bent. Online zijn er verschillende calculators te vinden die u een indicatie geven van de prijs die u kwijt bent voor het laten maken van een kleine of grote serie PCB’s. Printen gebeurt op een hoogwaardige kwaliteit. Binnen enkele minuten na het ontwerp kunt u de beschikking hebben over een printplaat, wanneer u het juiste bedrijf daarvoor inschakelt.

Gebruik PCB om meer plezier aan uw hobby of werkzaamheden te beleven!

Wanneer u graag een hoogwaardige PCB wenst van een uitstekende kwaliteit, dan is het tijd om de balans voor uzelf of uw organisatie op te maken. Het formaat voor een PCB moet vaak aangeleverd worden in een PDF formaat, Eagle File, Target of Springt layout. Wanneer u graag een gemotoriseerd vliegtuig wenst voor uw modelbouw kunstwerk, dan kunt u vandaag de dag prima een PCB maken. Deze zorgt voor een uitstekend resultaat!