De zoektocht naar een bedrijfswagen

Er zijn een aantal verschillende soorten bedrijfswagens. Deze bedrijfswagens kunnen onder drie verschillende typen worden ingedeeld. Zo zijn er de bestelwagens, de middelgrote bedrijfsbusjes en een grote bedrijfswagens. Al deze types zijn bij verschillende autofabrikanten te verkrijgen. Hierbij zijn de voertuigen in de standaardversie bij de dealer te verkrijgen. Daarnaast kunnen deze busjes omgebouwd worden voor het vervoer van speciale goederen. Zoals gekoelde producten in vrieswagens.

AutoConcurrenten
Bijna elke grote fabrikant van personenwagens maken ook bedrijfswagens. Van al deze fabrikanten zijn er vier belangrijke partijen te onderscheiden. Dit zijn Volkswagen, Renault, PSA (met Citroën en Peugeot) en Mercedes-Benz. Hierbij richt Mercedes-Benz zich wel op een iets andere tak. Er wordt geconcentreerd op de iets exclusievere markt. Dit ligt in de filosofie van Mercedes-Benz waarbij de bedrijfswagens die zei produceren ook luxer zijn dan van de andere partijen.

Bestelwagens
Onder de bestelwagens vallen de Caddy van Volkswagen, de Citroën Jumper, de Partner van Peugeot en de Citan van Mercedes-Benz. Al deze bestelwagens zijn met verschillende specificaties te verkrijgen zodat ze altijd aansluiten op de wens van de klant. Bestelwagens worden het meest gebruikt bij het kleine koerierswerk.

Middelgrote bedrijfsbusjes
Enkele voorbeelden van middelgrote bedrijfsbusjes zijn: de Vito van de Mercedes-Benz, de Boxer van Peugeot en de Transporter van Volkswagen. Deze busjes worden vooral ingezet als servicewagens. Hierbij moet er gedacht worden aan technische bedrijven die de bus gebruiken als mobiele werkplaats. Daarnaast worden deze busjes ook ingezet voor het vervoeren van personen van en naar de werkplek.

Grote bedrijfswagens
De grootste modellen van de verschillende fabrikanten zijn: de Vario van Mercedes-Benz, de Expert van Peugeot en de Crafter van Volkswagen. Deze modellen zijn uitgerust met de krachtigste motoren, dit maakt deze bedrijfswagens geschikt voor het vervoer van zware goederen. Daarnaast heeft dit type de grootste laadruimte wat ze ook geschikt maken voor het vervoer van veel goederen of gereedschap.