De voordelen van elektrisch autorijden

Elektrisch autorijden is iets dat de laatste jaren volop in de belangstelling staat. Het is natuurlijk milieuvriendelijk en ook het opladen is goedkoop. Daarnaast hoeft er bij elektrische auto’s geen wegenbelasting betaald te worden. Elektrisch autorijden kan je daarom als autobezitter veel voordelen opleveren.

Milieuvriendelijk rijden en lagere kosten

Fossiele brandstoffen raken snel uitgeput, waardoor elektrisch autorijden een prima middel is om dit tegen te gaan. Daarnaast produceren elektrische auto’s geen stikstofoxiden en fijnstof. Dat is natuurlijk veel beter voor het milieu. Ook het geluid dat ze produceren, is veel minder als bij een gewone auto.

De energiekosten voor het gebruik van de elektrische auto zijn veel minder dan de brandstofkosten die je moet betalen voor de gewone auto. Een elektrische auto bespaart je 2 tot 3 keer zoveel op deze kosten. Daar staat tegenover dat een elektrische auto vaak wel duurder is in aanschaf. Dit komt vooral door de batterij die in de auto aanwezig is.

Financiële voordelen

Tot en met 2015 hoeft er geen BPM belasting betaalt te worden bij de aankoop van een elektrische auto. Ook zijn elektrische auto’s tot en met 2015 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De bijtelling voor elektrische auto’s is daarnaast ook veel lager als bij gewone auto’s. Wanneer je als ondernemer gebruik maakt van de elektrische auto, dan kan dit jou ook zeker verschillende voordelen opleveren. Er zijn bepaalde aftrekposten beschikbaar hiervoor.

Een elektrische auto aanschaffen

Wanneer je duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk vindt, dan is een elektrische auto echt iets voor jou. Natuurlijk is het een forse financiële investering, maar daarnaast levert het je ook veel financiële voordelen op. Het is daarom de moeite waard om te overwegen een elektrische auto aan te schaffen en te profiteren van de diverse voordelen.