Het belang van een goede BPM berekening

BPM betekent de belasting over personenauto’s en motorrijwielen. BPM betaal je over een nieuw aangeschaft of geïmporteerd voertuig. Het wordt bij een auto berekend over de CO2-uitstoot in gram/km en bij een motor of camper over de netto catalogusprijs.

Deze is op vele manieren te berekenen, zoals met een historisch BPM tarief of door gebruik van de forfaitaire afschrijvingstabel van de belastingdienst. Dat is echter zelden voordelig. Een verkeerde berekening kan je zelfs geld kosten of kan simpelweg te duur zijn. Het BPM mag deels afgeschreven worden door de waarde te bepalen via een goedgekeurde koerslijst of taxatierapport zodat er een exacte waarde bekend wordt. Het is belangrijk om te weten dat je maar een aangifte kunt invullen, dat maakt het extra belangrijk om dit zorgvuldig te doen.

Aandachtspunten voor de BPM berekening

Het invullen van de BPM kan iedereen. Echter kent niet iedereen alle aandachtspunten. Er gelden regels voor het invullen en het is niet makkelijk om dan zelf tot een zo laag mogelijk bedrag te komen. Daar kan Easy Import bij helpen. Door het formulier in te vullen wordt een zorgvuldige berekening gemaakt die de kosten zo laag mogelijk houdt en die binnen de BPM regels blijft.  Een indicatie is zelfs gratis en er wordt gebruik gemaakt van bereken manieren die niet voor particulieren beschikbaar zijn.  Je ontvangt dan een indicatie van de autokosten en een BPM berekening.

Een gemakkelijke of kwalitatieve BPM aangifte

Er zijn gratis BPM berekeningen te vinden, deze houden echter geen rekening met alle details en regels. Vaak betaal je dan teveel BPM en het kan zelfs tot naheffingen of boetes leiden. Het laten berekenen door een professional die alle regels en aandachtspunten kent zorgt ervoor dat je zo min mogelijk BPM betaalt.

 

 

Plaats een reactie