Android in Audi

Google en Audi schijnen sinds kort een samenwerkingsverband te hebben, volgens een artikel in de krant The Wall Street Journal. Het doel hiervan is om het besturingssysteem van Google, Android, naar het dashboard van Audi te brengen.

Dashboard computers in auto’s worden steeds verder uitgebreid met verschillende elektronische gadgets en nieuwe apps. Meerdere bedrijven, waaronder Nokia en Apple, hebben hier al in geïnvesteerd en Google kan natuurlijk niet achterblijven. Waar Nokia het probeert met HERE Auto en Apple met IOS in the car, betreedt Google de autowereld via Audi met het welbekende Android.

Het computersysteem van Google moet het mogelijk maken om verschillende navigatie en muziek-apps die overeenkomen met reeds bestaande Android-apps in de auto te kunnen gebruiken. De ontwikkelingen voor Audi gaan voornamelijk over entertainment- en informatiesoftware die op een voor Audi’s aangepaste versie van Android moeten gaan werken. Daarnaast wordt er gekeken hoe de communicatie tussen mobiele telefoons en auto’s verbeterd kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van je mobiele telefoon als autosleutel en het makkelijk bellen en internetten via het dashboardscherm van de auto. Het gebruik van systemen in de auto’s zal waarschijnlijk steeds meer op dat van mobiele telefoons en tablets gaan lijken.

Een bijkomstige ontwikkeling die, waarschijnlijk niet geheel toevallig, aan deze samenwerking kleeft, is het feit dat zowel Audi als Google beide bezig zijn met de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Audi schijnt volgende week op de autoafdeling van de Consumers Electronics Show (CES) nieuwe technieken op dit vlak te demonstreren.

Bron foto