5 tips bij het kopen van een auto

Het kopen van een auto is geen dagelijkse bezigheid en daardoor is het belangrijk om je goed in te lezen zodat je goed voorbereid op pad gaat. Het internet staat vol tips bij het aanschaffen van een nieuwe of tweedehandse auto. Handig om te raadplegen voordat je naar de lokale autodealer toestapt die ongetwijfeld de mooiste prijs voor zijn wagen wil krijgen. Om je niet in een hoekje te laten drukken door die autohandelaar en om je beter te laten onderhandelen geven we enkele tips bij het kiezen van jouw nieuwe auto.

1. Ga niet direct op elk aanbod in

Er zijn in elke stad veel autodealers en nog veel meer soorten auto’s te koop. Dealers hanteren verschillende prijzen, strategieën en bieden verschillende auto’s aan. Daarom is het verstandig om niet direct op een aanbod in te gaan, maar rustig rond te kijken bij verschillende dealers. Let bij het kopen van een tweedehandsauto ook op dat de leeftijd van de auto’s. Bij een oudere auto is de kans namelijk groter dat auto onderdelen vervangen moeten worden en je hierdoor extra kosten moet maken.

2. Durf te onderhandelen

Het is heel normaal om te onderhandelen over de prijs in Nederland. Zowel bij een autodealer als bij een particuliere verkoper is het aan te raden om de onderhandelen aan te gaan om zo de beste prijs te krijgen voor de nieuwe auto. Ontdek online verschillende strategieën die je een betere positie kunnen geven tijdens de onderhandelingen. Zo kan je er dus altijd voor zorgen dat je een flinke hap van de oorspronkelijke verkoopprijs af kunt krijgen.

3. Directe verkoop

Ga je voor een tweedehandsauto? Dan kun je natuurlijk ook rondkijken bij particuliere verkopers. Alhoewel je bij officiële autodealers een hogere mate van zekerheid (en garantie) hebt, kan je door goede afspraken te maken ook particulier kopen. Het voordeel is dat je ongetwijfeld minder betaalt dan wanneer je bij een autodealer een tweedehandsauto gaat kopen. De tussenpersoon hoeft immers niets aan de verkoop te verdienen.

4. Duurder segment

Alhoewel het niet voor de hand ligt, kan het toch lonen wanneer je een auto gaat kopen in het duurdere segment. Het grote voordeel hiervan is dat de kwaliteit van de auto aanzienlijk beter is en je daardoor vaak minder afschrijft. Uiteindelijk kun je dus meer voor je aangekochte auto terugkrijgen en doe je een lange termijn investering.

5. Kies een goede verzekering

Ook als het gaat om de verzekering is het belangrijk dat er niet zomaar iets gekozen wordt. Online kun je jezelf goed inlezen over de verschillende soorten verzekeringen die er zijn en met de verschillende vergelijkingssites vergelijk je eenvoudig diverse aanbieders. Je kunt op deze websites vaak ook je premie berekenen.

Plaats een reactie