Wees altijd waakzaam op de staat van je ruitenwissers!

Je kent dat wel: je moet ergens naartoe, het regent, en je ruitenwissers zorgen ervoor dat je minder ziet dan je gedaan zou hebben als je ze niet aangezet had. Precies in jouw gezichtsveld worden strepen getrokken, waardoor je je volop moet concentreren om te zien wat er voor op de weg gebeurt. Dan wordt het tijd om nieuwe ruitenwissers te kopen.

SLIJTAGE
Ruitenwissers slijten door gebruik. Zeker in een land als Nederland, waar het regelmatig regent en je geregeld lange tijd in de file komt te staan. Maar ze kunnen ook uitdrogen als het langere tijd warm is. Of er komt vuil onder te zitten die de bladen beschadigen. Denk aan blaadjes, insecten en andere rotzooi die rondwaart waar jij rijdt of parkeert. Daarom is verstandig om waakzaam te zijn op de staat van je ruitenwisserbladen. Eens per jaar zijn ze toch zeker wel aan vervanging toe.

MAKKELIJK
Je hoeft een lezer van Auto-Matic niet te vertellen dat het zelf vervangen van ruitenwissers een simpel klusje is. Daar hoef je geen dure automonteur voor te betalen. Het vinden van de juiste set voor jouw auto lijkt dat misschien niet, maar dat valt eigenlijk wel mee.

 

 

Plaats een reactie