Wat heeft mijn auto nodig?

Vrijwel ieder gezin heeft wel een auto voor de deur staan, maar wat heeft mijn auto nou precies nodig? Dat is altijd weer de vraag, want het is niet altijd hetzelfde. De ene auto zal bijvoorbeeld een ander type verzekering nodig hebben of wanneer er een autovakantie wordt geboekt moet het vervoersmiddel weer van andere zaken voorzien zijn. Wij hopen u op dit gebied voldoende te informeren zodat u in de toekomst niet in de problemen zult komen.

Vakantie in het buitenland op de planning staan?

Gaat u met het gezin op een autovakantie? Dan moeten er bepaalde zaken in de auto aanwezig zijn, voordat u zonder problemen de weg op kunt gaan. Zo moet er altijd een EHBO-kit in de auto zijn. Bij een ongeval moet er soms eerste hulp worden verleend aan een inzittende of inzittende van een ander voertuig.

Daarnaast is het verstandig om een gevaren driehoek en verkeershesjes mee te nemen. Bij een defect aan uw auto staat u op de vluchtstrook en is het gevaarlijk om dit onverlicht te doen. In Duitsland is dit bijvoorbeeld al verplicht.

Verzekeren is verplicht

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Wanneer u dit niet heeft bent u strafbaar en dit kan u een boete opleveren van enkele honderden euro’s. Daarom raden wij u aan om tijdig te beginnen met het zoeken naar een geschikte autoverzekering.

Afhankelijk van uw auto kunt u op zoek gaan naar een passende verzekering voor uw auto. Koopt u bijvoorbeeld een gloednieuwe BMW met alle upgrades. Dan is het zaak om een allrisk verzekering af te sluiten. Deze dekt bij een ongeval de schade aan de tegenpartij, maar ook de schade aan uw eigen auto. In dit geval, van het bezitten van een dure auto, is het zeker aan te raden om een allrisk verzekering te nemen.

Plaats een reactie