Lekker de file voorbij rijden

Niemand houdt er van om afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Een auto geeft meer een gevoel van vrijheid. Maar wie dagelijks in de file terechtkomt, raakt dat gevoel ook heel snel weer kwijt.

Sneller met de brommer
Woon je niet te ver van je werk, dan is de brommer een goed alternatief. Een brommer mag dan minder hard gaan dan een auto; dat betekent nog niet dat je er veel langer over doet. Vaak zijn er wel binnendoor routes te vinden en staan de auto’s in de file, dan kun je die vaak op een brommertje rustig voorbij rijden. Zo ben je net zo snel of nog sneller op de plek waar je wezen moet.

Veiligheid voor alles
Op een brommer ben je een kwetsbare verkeersdeelnemer. Het is daarom slim om een bromfietshelm te dragen. Niet alleen omdat het verplicht is, maar gewoon omdat je hoofd het waard is. Je haar wordt er misschien een beetje plat van, maar een helm heeft al menig leven gered. En ach, dat haar kun je wel weer fatsoeneren als je bent aangekomen.

Goedkoper dan een auto
Een brommer is niet alleen handig, maar ook goedkoop. Niet alleen in aanschaf, maar een brommer verbruikt minder brandstof dan een auto, je betaalt minder belasting en ook de onderhoudsbeurten en onderdelen zijn minder duur.

Hou je brommer te vriend
Het onderhoud van je brommer is belangrijk. Zorg dat de bandenspanning goed is en breng je brommertje regelmatig bij de reparateur voor een onderhoudsbeurt. Je komt dan niet onderweg ineens voor vervelende verrassingen te staan.

Geen gek idee
Dus ben je het helemaal zat om dagelijks in de file te staan, treinvertraging te hebben of op een tochtige bushalte te staan? Misschien is het nog niet zo’n gek idee om een brommer aan te schaffen.

Kijk voor meer informatie met betrekking tot de verkeersregels en de veiligheid voor brommers op de site van de Rijksoverheid.