Effectieve transportmogelijkheden

Als u goederen wilt vervoeren kunt u een keuze maken uit verschillende effectieve transportmogelijkheden. Veel vormen van vervoer zijn geschikt voor collitransport. Elke transportmogelijkheid heeft voor en nadelen. De keuze van verzending hangt af van uw wensen, de afstand en de te vervoeren goederen. U kunt onder andere gebruik maken van treinen, schepen en vliegtuigen.

Goederen vervoeren via treintransport

Het voordeel van een transporttrein is dat deze een groot volume goederen kan vervoeren. Vervoer per trein is voordelig en minder belastend voor het milieu. Een trein heeft de mogelijkheid om goederen snel naar de plaats van bestemming te brengen. Een vrachtwagen kan op de weg terecht komen in een file. Een transporttrein zal onderweg niet te maken krijgen met dit probleem. Wanneer uw goederen echter een zeer lange afstanden moeten overbruggen is het wellicht verstandiger om gebruik te maken van vervoer over zee.

Goederen vervoeren via zeetransport

Als u overzeese klanten heeft kunt u er voor kiezen om uw goederen te laten vervoeren per schip. Uw vracht wordt dan in een zeecontainer geladen en naar de plek van bestemming gevaren. Een schip is een economisch verstandige keuze als u veel vracht wilt vervoeren. Vrachtschepen kunnen grote volumes transporteren. Doordat de goederen per schip worden verzonden kan het wel enige tijd duren. Wanneer de vracht snel moet worden geleverd kunt u kiezen voor transport door de lucht.

Goederen vervoeren via vliegtransport

Als u kiest voor vervoer met een vrachtvliegtuig weet u zeker dat uw goederen snel op de plaats van bestemming zijn. Vrachtvliegtuigen kunnen diverse goederen voor u vervoeren. Ze transporteren onder andere gevaarlijke stoffen en personenauto’s. Ze kunnen ook dieren meenemen. Vrachtvliegtuigen vervoeren bijvoorbeeld paarden, tropische vissen en huisdieren. Verzending via de lucht is vaak wel duurder dan vervoer over land en zee.