Een Duitse auto importeren

Je hebt de auto van je dromen gevonden, het enige probleem, hij staat in Duitsland.. Wat nu? Er zal het een en ander geregeld moeten worden, maar wat? In deze blog zullen we je uitleggen wat je allemaal te wachten staat wanneer je van plan bent een auto te importeren uit Duitsland.

Breng de kosten in kaart

Voordat je de auto van je dromen gaat kopen is het belangrijk om op voorhand een inschatting te maken van de kosten die je hebt. Als je een auto importeert zal je namelijk voor extra zaken komen te staan, zoals het BPM berekenen en de kosten voor de RDW keuring. Daarnaast moet de auto ook nog te naam worden gesteld.

De auto kopen

Als je de auto wilt kopen zal je natuurlijk op zaken moeten letten, die belangrijk zijn bij de aankoop van elke tweedehandsauto. Wat weet je over de eigenaar? Ziet de auto er verzorgd uit en is de servicegeschiedenis bekend? Als je geen verstand hebt van auto’s is het handig om je even goed in te lezen of iemand mee te nemen die wel verstand heeft van auto’s. Als een verkoper namelijk merkt dat je niets over auto’s weet kan hij je van alles aanpraten.

Je auto naar Nederland brengen

Als je eenmaal je auto hebt gekocht zal je hem naar huis moeten brengen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je een auto zelf naar huis rijden of hem laten transporteren. Hoewel zelf naar huis rijden heel erg leuk klinkt is dit niet altijd de makkelijkste optie. Omdat de auto pas in Nederland op naam wordt gezet is hij niet verzekerd en zal je dus een tijdelijke verzekering af moeten sluiten. Als de BPM is voldaan kun je het nieuwe kenteken aanvragen en kun je genieten van je nieuwe auto!

Plaats een reactie