Accessoires voor lange(re) ritten

Zit u goed?

Heeft u aldoor last van uw rug, terwijl u uw stoel uitstekend heeft aangepast aan uw lengte? Zit u altijd maar in de knoop met uw autogordel, terwijl deze zit zoals de voorschriften zijn? U kunt nog enigszins aan de knoppen van uw stoel draaien en eventueel het stoer in hoogte verstellen. Maar wanneer u alles al geprobeerd lijkt te hebben en u nog steeds niet helemaal comfortabel zit, wat let u dan om eens uit te zien naar de meest praktische accessoires?

Ter ondersteuning in uw rug bestaan er speciale lendenkussentjes, die u ook binnenshuis of op kantoor kunt gebruiken. Aan het uiteinde van de band hangt een verzwaard kussentje die u over de stoelleuning hangt, waardoor het kussentje altijd op zijn plek blijft. Voor een extra versteviging van de gordel kunt u uitzien naar een band met klittenband die u om de gordel bindt. Deze band van zacht vilt rust op de plek waar u het prettig vindt, alles beter dan de snijdende gordel.

Ziet u goed?

Goed zicht is bijna het allerbelangrijkste van een fijne autorit. Vooral wanneer u een lange rit voor u heeft en zowel zonneschijn als regen is voorspeld. U moet op alles voorbereid zijn, dus de zonnebril moet in elk geval al binnen handbereik zijn. Ook een extra zonnescherm voor onder de standaard zonneklep is geen overbodige luxe bij een laagstaande zon. Houd u ook rekening met een zon van de zijkant, waardoor de speciale zonneschermpjes voor op het raam een prima oplossing bieden.

Vertrouwt u volledig op uw navigatiemiddel, maar heeft deze de neiging niet goed te blijven zitten? U zou kunnen overwegen om een staande houder te kiezen, die u op een antislip matje neerzet, waardoor deze niet heen en weer kan schuiven. Stelt u de navigatie zodanig in dat de letters goed leesbaar zijn, bestelt u anders nog even een speciaal scherm om de letters te vergroten. Dit kijkt wel zo prettig en u hoeft uw ogen niet extra in te spannen.