Handige bespaartips om goedkoper auto te rijden

Het rijden in een auto is helaas niet goedkoop. Er komen verschillende kosten kijken bij het autorijden waar je altijd rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de aanschaf van de auto, de kosten voor het verzekeren van je auto en natuurlijk het onderhoud. Toch zijn er een aantal simpele manieren om te kunnen besparen op de kosten van het autorijden. Wij nemen een aantal van deze handige bespaartips met je door.

Kies de juiste autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht in Nederland als je met je auto de openbare weg op gaat. De minimale verplichte dekking is een WA dekking, waarbij je verzekerd bent tegen de kosten die jij maakt een aan het voertuig van een ander. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk, zo ook een all risk dekking. Vele automobilisten in Nederland betalen te veel voor hun verzekering. Ze zijn verzekerd tegen zaken waar ze niet voor verzekerd willen zijn of hebben een dekking die niet bij de leeftijd van hun auto past. Wij raden je dan ook aan om elk jaar je autoverzekering opnieuw te vergelijken, om te zien of jouw huidige verzekering nog wel de beste voor je is. Grote kans dat het goedkoper kan.

Rij zuinig

Een andere hoge kostenpost tijdens het autorijden zijn de brandstofkosten. Er zijn verschillende manieren om zuiniger te rijden, waardoor je meer kilometers met een tank brandstof kunt rijden. Allereerst is dat de bandenspanning van je banden. Zorg dat deze op de juiste spanning zijn, want daardoor verbruikt je auto minder brandstof. Daarnaast is het aan te raden om op tijd door te schakelen naar de volgende versnelling. Als je tussen de 2.000 en 2.500 toeren doorschakelt naar de volgende versnelling, verbruikt de auto niet onnodig veel brandstof.

Preventief onderhoud

Een auto die kilometers maakt heeft onderhoud nodig. Als je wacht tot bepaalde onderdelen van de auto kapot gaan, ben je eigenlijk te laat. Elk jaar de auto laten controleren en onderdelen waar nodig laten repareren of vervangen, helpt je om later niet voor onprettige financiële verrassingen te komen staan. Het vervangen van kapotte onderdelen kan namelijk veel duurder uitvallen dan elk jaar een reguliere onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Twijfel je of jouw auto al toe is aan een onderhoudsbeurt? Laat je dan adviseren door een expert.

Wees vooral bewust van de kosten die je maakt voor je auto. Breng deze kosten in kaart en ga ook zelf op zoek naar mogelijkheden om hierop te besparen. Wij denken dat je met het kritisch kijken naar de autoverzekering, het zuiniger rijden en preventief onderhoud al een flinke stap in de goede richting zet. Je zal merken dat er flink wat geld te besparen is.

Slijtage onderdelen aan je auto

De tand destijds of het aantal gereden kilometers met je auto zorgen ervoor dat een aantal onderdelen hieronder flink te lijden heeft. Ook al ben je zuinig op jouw bolide, helaas is een flinke ingreep geregeld nodig nadat je een behoorlijk aantal kilometers afgelegd hebt samen. Doe je dit niet, dan kan dit negatieve gevolgen hebben. Je motor kan zelfs vastlopen, en dat wil je natuurlijk niet.

Voorkomen van schade door versleten onderdelen

Niet alleen veel kilometers, maar ook hoe je rijdt, weersinvloeden en de ondergrond bepalen voor een groot gedeelte hoelang je auto en alle onderdelen in orde blijven. Daarom is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Tijdens deze beurt wordt de auto op 40 tot 100 punten gecontroleerd. Hierbij worden onderdelen waar normaal gesproken slijtage aan plaats vind natuurlijk niet overgeslagen. Regelmatig onderhoud is dan ook zeer belangrijk om eventuele schade aan je auto te voorkomen.

Welke onderdelen slijten?

Het meest in het oog springende onderdeel zijn natuurlijk de banden (en remmen) van de auto. Deze slijten standaard. Heb je een sportieve rijstijl? Dan verslijten zowel remmen als banden harder. Sommige onderdelen houden minder verband met de rijstijl maar juist met weersinvloeden of de afstanden van je ritjes. Strooizout, regen en korte ritten zorgen ervoor dat de uitlaat het zwaar heeft door roest. Rijgedrag en -omstandigheden geven vaak wel een indicatie voor de mate van slijtage aan bepaalde onderdelen.

Onderdelen met een tijdsindicatie

Sommige onderdelen hebben een vooraf bepaalde periode waarin vervanging wordt aangeraden. Een voorbeeld hiervan is de distributieriem. Voor iedere auto staat een bepaalde tijd of aantal kilometers waarbij deze vervangen dient te worden. Wanneer je te lang wacht met het vervangen van de distributieriem kan deze “knappen”. Daardoor kan de auto vastlopen en je motor total loss eindigen. Dit wil je natuurlijk niet, dus mocht je twijfelen over de riem, vraag hierna bij je autogarage.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over bepaalde onderdelen van de auto? Schroom niet om dit vooral na te vragen bij jouw monteur. Dit kan ellende voorkomen en zorgt ervoor dat jij met meer vertrouwen in de auto de weg op gaat.

Eigen laadpaal aan huis

Wanneer u met een elektrische auto rijdt is het zeer handig om een eigen laadpaal aan huis te hebben. Bovendien is thuis laden de goedkoopste manier. Je betaalt dan doorgaans het tarief van je eigen energieleverancier. Als u thuis ook beschikt over zonnepanelen is er zelfs nog meer rendement te behalen. Wat er komt kijken om een laadpaal thuis te hebben en waar u op moet letten vertellen we u in dit artikel.

eigen laadpaal aan huis

Waar moet u op letten

De term laadpaal wordt zowel gebruikt voor een zogenaamde wallbox, als voor een echte laadpaal. Enige verschil is dat de wallbox, zoals de naam al zegt, aan de muur hangt en de laadpaal gewoon staat. Het zijn verder exact dezelfde installaties. Net als een mobiele telefoon moet ook een elektrische auto regelmatig worden opgeladen. De laadpaal fungeert daarbij als een soort stopcontact. Een accu van een elektrische auto werkt op gelijkstroom. De oplader die zich in de auto bevindt zet de wisselstroom van de laadpaal om in gelijkstroom.

Aantal fasen

Bij het aanschaffen van een laadpaal thuis kunt u kiezen uit één of drie fasen. Dit heeft te maken met hoe uw huis is aangesloten op het elektriciteitsnet. Met een 3 fasen laadpaal is het mogelijk om de elektrische auto ook 3x sneller op te laden. Echter moet de auto daar wel voor geschikt zijn. Welke aansluiting u zelf heeft kunt u vinden op de elektriciteitsmeter in de meterkast of op de jaarrekening van uw energieleverancier. Hierop wordt een 1 fase aansluiting aangeduid als 1x25A of 1x30A. Heeft u de beschikking over een 3 fasen aansluiting dan wordt dit vermeld als 3x30A. De combinatie van het aantal aansluitingen en de stroomsterkte bepalen samen het maximale laadvermogen.

Laadpaal thuis laten installeren

Omdat laadpalen en wallboxen elektrische installaties zijn die gebruik maken van hoge spanning en stroomsterkte wordt het afgeraden om zelf uw laadpaal te installeren. Het beste kunt u ervoor kiezen om de laadpaal te laten installeren door een gecertificeerde installateur. Behalve het trekken van de nodige kabels en het aansluiten op het laadstation moeten ook in de meterkast aanpassingen worden gemaakt. Laadpaal installatie is dus echt werk voor specialisten op dat gebied.

Geen wachtenden voor u

Wanneer u thuis de beschikking heeft over een eigen laadpaal hoeft u nooit meer in de rij te staan bij een openbaar oplaadpunt. Bovendien kunt u de auto opladen tijdens de nacht of in het weekend wanneer het stroomtarief goedkoper is.

Huren van een busje in Ede?

Het is altijd een lastige opgave. Tijdens het verhuizen van al je meubels kom je er achter dat die grote woonbank net niet in je auto past. Hoe los je dit dan op? Zorg je voor een verhuisbedrijf, of wil je dit zelf oplossen? Bij het zelf oplossen kom je al gauw bij het huren van een aanhangwagen of een busje.

Bij het huren van een busje kom je al gauw tot de conclusie dat je een bus al de gehele dag moet huren, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Je hebt de bus alleen nodig voor de ochtend, waardoor je vaak te veel betaald. Dat zijn onnodige kosten, want verhuizen zelf is al een dure uitgave.

Welk formaat heb ik nodig?

Dan is de volgende vraag: Welk formaat bus heb ik nodig? Er zijn verschillende soorten busjes die gehuurd kunnen worden. Gaat het om voornamelijk klein verhuisspul, zoals dozen die gemakkelijk kunnen worden opgestapeld, dan is een kleine busje vaak al voldoende. Bij het verhuizen van grotere meubels, zoals die ene woonbank, is er een middelgrote of grote bus nodig. Deze bussen zijn makkelijk te besturen. Er is geen groter rijbewijs voor nodig. Een rijbewijs B is al voldoende. Alleen mag de bus dan niet meer dan 3500 kilo, inclusief lading, wegen.

Professioneel advies

Allerlei vragen die gesteld kunnen worden bij het huren van een busje. Het zijn belangrijke vragen, want de veiligheid van een verhuizing staat voorop. Mochten al deze antwoorden toch te weinig duidelijkheid geven, dan is professioneel advies ook altijd een goede optie. Het moet zo simpel mogelijk worden gemaakt.

En is een busje huren toch niet de juiste optie? Dan is een aanhanger ook altijd nog een goede vervanger. Bij een aanhanger let u ook vooral op de aanhanger die het meest nuttig is. Ook hier is de optie voor professioneel advies zeker mogelijk.

Busje huren in Ede?

Voor het huren van een busje in Ede bent u bij Tasman Rent aan het juiste adres. Tasman biedt de juiste service aan, en geeft een goed, professioneel advies. Tasman heeft verschillende soorten busjes en aanhangers om te huren. Een busje alleen nodig voor de ochtend? Dat is mogelijk!

Op zoek naar nieuwe velgen en banden voor je Volkswagen Polo?

Naast de Volkswagen Golf is de Polo één van de succesnummers van de autofabriek uit Wolfsburg. De polo werd in 1975 geïntroduceerd als zijnde een “look a like” van de Audi A50 maar is veel populairder geworden. De Polo is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Volkswagen Polo is een hatchback uit het B-segment. Ondanks dat het model met de tijd mee is gegaan, blijft deze auto nog steeds compact in een eenvoudige vorm. De laatste jaren is de daklijn iets meer naar beneden gaan aflopen en kreeg de Volkswagen Polo een bollende neus en een stoere grille. Ondanks de aanpassingen nihil zijn is het model van de auto hierdoor wel een heel stuk stoerder geworden qua uitstraling. De Polo is gewoonweg een heel goed alternatief voor de Volkswagen liefhebber die de Golf niet wil of kan betalen. Wat betreft ruimte en lengte zijn deze wagens bijna gelijk. Daarbij staat de Polo te boek als de meest onverwoestbare en onderhoudsarme Volkswagen die er bestaat. Bovendien rijdt deze auto lekker pittig en comfortabel, mits je de juiste velgen en banden eronder hebt liggen.

volkswagen golf zonsondergang

Het plezierige rijgedrag van de Volkswagen Polo staat op originele velgen en banden

Het plezierige rijgedrag kun je net als bij vele andere auto’s ook bij de Volkswagen Polo niet los zien van de juiste velgen en banden. Een Volkswagen Polo rijdt nu eenmaal het allerlekkerste en beste op Volkswagen Polo velgen en banden. Op het moment dat deze wagen nieuw uit de fabriek komt is er veel aandacht besteed aan de wielophanging. Ook de banden en de velgen zijn door Volkswagen nauwkeurig afgestemd op de rest van de auto, zoals het onderstel en de carrosserie. Ondanks de Volkswagen Polo als één van de meest onverwoestbare auto’s gezien wordt, zullen de velgen en de banden in zijn levensduur toch een aantal keren vervangen moeten worden. Moeten de banden en velgen van jouw Volkswagen Polo vervangen worden? Kies dan opnieuw voor originele Volkswagen Polo banden en velgen.

Polo velgen en banden kopen

Als je kiest voor originele Polo banden en velgen behoud je de zeer prettige rij prestaties en wegligging van je auto. Vind je nieuwe Volkswagen Polo banden en velgen te duur? Kies dan voor goede tweedehands banden maar stap liever niet over op replica’s of een ander merk. Doe je dat toch dan heb je waarschijnlijk al direct spijt op het moment dat je de autogarage uit rijdt. Je zult vermoedelijk meteen merken dat je Volkswagen Polo vele malen minder lekker op de weg ligt. Wil je zeker weten dat je originele Volkswagen Polo banden en velgen koopt, dan kun je het beste gaan naar een professionele dealer zoals JD Banden & Velgen.

Vervangen van autolampjes: alles wat je moet weten

Krijg je een melding dat er iets van verlichting in je auto niet meer werkt? Dan is het belangrijk om daar snel iets aan te doen. Niet alleen voor het zicht en de veiligheid, je voorkomt er ok nog eens een hoge boete mee. We vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over het vervangen van autolampjes.

autolampjes vervangen

Het instructieboekje is alles

Het instructieboekje is het allerbelangrijkste om mee te starten. Weet je bijvoorbeeld of je maat H1 of H7 nodig hebt voor het vervangen van een koplamp? De geschikte maten staan allemaal in dit boekje. Ook staat er in het instructieboekje een stappenplan voor het vervangen van autolampjes. Hierbij staan ook handige tips waar je op moet letten. Zo mag je bijvoorbeeld het glas van de lamp niet met je handen aanraken.

Oude auto’s en moderne auto’s

Bij het vervangen van autolampjes zit er vaak wel een verschil tussen oude en moderne auto’s. Vaak wordt alles met de tijd en nieuwe technieken makkelijker. Bij het vervangen van autolampjes is dit helaas niet het geval. Bij moderne auto’s is alles netjes weggewerkt en ontkom je er soms niet aan om complete delen te demonteren om bij een lampje te komen.

Handige tips bij het verwisselen

  • Ga niet direct na het rijden de autolampjes verwisselen. Wanneer de lampjes aan hebben gestaan kunnen ze namelijk nog gloeiend heet zijn.
  • Zorg na het monteren van het lampje altijd voor een check of de verlichting er goed uitziet. Zo voorkom je dat je andere weggebruikers verblindt.
  • Zorg altijd voor een reservekit met lampjes in de auto. Zo ben je altijd voorbereid wanneer een lampje het begeeft en voorkom je boetes.
  • Kom je er niet uit met het verwisselen van lampjes? Kies er dan voor om het bij een dealer of garage te laten doen. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie!
  • Op zoek naar energiezuinige en moderne autovelrichting? Denk eens aan ledlampjes voor je auto!

In 3 stappen een groter bestedingsvermogen voor je auto

auto showroom

Autorijden is zeker niet goedkoop. Wanneer je een nieuwe auto koopt is hij na de eerste meter gemiddeld al zo’n 30% minder waard. Daarnaast is het onderhoud zeker niet gratis en willen we het liefst de dikste upgrades en accessoires. Wij geven je 3 tips zodat je kunt besparen op andere zaken waardoor je een groter bestedingsvermogen voor je auto hebt.

1. Sluit je autoverzekering jaarlijks af

Het is erg verleidelijk om voor altijd bij dezelfde autoverzekeraar te blijven. “Toen ik hem afsloot was hij de goedkoopste, dat zal nu ook wel zijn.” aldus de mening van de autobezitter. Toch veranderen autoverzekeraars jaarlijks aanzienlijk van prijs. Trek ieder jaar een dagdeel uit om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Dit geldt ook voor je energieleverancier en telefoonrekening. Het kost je een dagdeel maar levert  een flinke besparing op die je weer kunt uitgeven aan je (nieuwe) auto.

2. Houd je boodschappenbudget bij

Een gezin van 4 personen consumeert gemiddeld €440,- aan boodschappen. Blader aanbiedingsfolders door een stel aan de hand daarvan je boodschappenlijstje samen. Door de moeite te nemen om boodschappen in verschillende supermarkten te doen zal je uiteindelijk aanzienlijk onder die €440,- duiken. Noteer daarnaast iedere week wat je uitgeeft aan boodschappen. Dit zorgt voor een besefmomentje en laat je minder onnodige boodschappen kopen. Meer geld voor je auto dus!

3. Isoleer je woning

Hoewel het isoleren van je woning een investering vergt, verdient het zichzelf snel terug. Hieronder een aantal goedkope maar effectieve isolatiemethodes:

  • Plaats tochtstrips: Weg met die koude tocht! Door al je deuren te voorzien van tochtstrips hoeft je verwarming een stuk minder hard te werken.
  • Check je kozijnen: Het is niet te voorkomen dat er in de loop van tijd scheuren en gaten in je kozijnen komen. Maak periodiek een rondje langs je kozijnen en kit de scheuren en gaten dicht!
  • Kies de juiste goedkope gordijnen: Raamdecoratie draagt niet alleen bij aan de sfeer van je woning. Ook hebben de juiste gordijnen een isolerende werking. Ga bijvoorbeeld voor plissegordijnen, deze hebben een unieke honingraatstructuur met isolerende werking.

Bespaar met deze 3 tips op je maandelijkse uitgaven en houd jaarlijks een aanzienlijk bedrag over.

auto showroom

Goed onderhoud zorgt voor minder kosten

Autorijden is geen goedkope aangelegenheid. Naast de kosten voor de aanschaf, heb je ook te maken met kosten voor een goede autoverzekering en brandstof. Een kostenpost die ook niet vergeten mag worden, is het onderhoud aan de auto. Iets waar je natuurlijk zo min mogelijk kosten aan kwijt bent, maar je kunt er niet om heen. Een auto waar mee gereden wordt, die mankeert soms iets. Toch is er iets wat je kunt doen om die kostenpost zo laag mogelijk te houden. Het klinkt vreemd, maar goed onderhoud zorgt voor minder onderhoudskosten in de toekomst. Autorijden brengt al genoeg kosten met zich mee, dus als je dat zo laag mogelijk kunt houden is dat altijd goed natuurlijk. Je eigen invloed hierop is groter dan je denkt.

Af en toe een servicebeurt

Je auto enkel en alleen naar de garage brengen als er iets mee aan de hand is, is waarschijnlijk geen oplossing voor je problemen. Om de 10.000 kilometer een servicebeurt laten uitvoeren op jouw auto laten uitvoeren is geen overbodige luxe. Sterker nog, je vergroot daarmee de kans dat je auto in de toekomst tegen problemen aanloopt. Het smeren van de motor, het bijvullen van vloeistoffen, het controleren van de verlichting en het onderhouden van de distributieriem, allemaal voorbeelden van werkzaamheden tijdens een servicebeurt. Een goed onderhouden auto gaat veel meer kilometers mee dan een auto die niet onderhouden wordt. Een investering om latere kosten zo veel mogelijk te verminderen.

Neem geen risico

Bij autorijden draait veel om veiligheid. De weg op gaan met een auto die niet veilig is, is een risico voor jezelf en voor je medeweggebruikers. Onderhoud kan bijdragen aan een hogere veiligheid. Ook zelf heb je hier invloed op. Denk bijvoorbeeld aan een auto met autoruitschade. Je kunt blijven doorrijden met deze kapotte autoruit, maar je kunt er ook voor kiezen om op tijd te laten repareren. Daarmee vergroot je niet alleen je eigen veiligheid, maar voorkom je ook dat de ruit nog verder barst, en je wellicht in de toekomst nog meer kosten hebt. Het klopt dat een voorruit vervangen kosten met zich meebrengt, maar later zul je hier alleen maar profijt van hebben.

Goedkoop van een deuk af!

Goedkoop van een deuk af!

Heb jij een deuk in je auto en zit je al een tijdje te denken om er iets aan te laten doen? Dan ben je niet alleen. Meer dan één op de twee Nederlanders rijdt rond met kleine autoschades. Waarom laten zoveel mensen niets aan hun schade doen? Veel mensen gaan ervan uit dat schadeherstel een duur en moeizaam proces is. Weinig mensen kunnen dagenlang hun auto missen om een klein deukje te laten herstellen. Daarnaast wil niemand zomaar zijn no-claimkorting kwijtraken of de portemonnee trekken voor een groot bedrag.

Gelukkig zag ook de autoschademarkt dit probleem. De oplossing komt overwaaien uit Engeland en Amerika, waar men het smart repair noemt. In Nederland spreken we over spotrepair. Dit is een snelle voordelige manier om deuken te laten herstellen.

Je hebt een deuk zonder lakschade

Heb je een deuk waarbij geen schade aan de lak is ontstaan? Bijvoorbeeld doordat er een steentje tegen je auto sprong? Dan is uitdeuken zonder spuiten een goede oplossing! Dit is één van de meest voordelige vormen van autoschadeherstel. Er zijn aanbiedingen vanaf € 59,- om dit soort deuken te laten herstellen. Voor dat geld blijf je toch niet met een schade rondrijden? De methode is eigenlijk vrij simpel. Een monteur gebruikt een apparaat om met veel kracht de deuk ‘terug te trekken’. Het apparaatje en de techniek die hij daarbij gebruikt zorgen ervoor dat daarbij geen verdere schade aan de auto ontstaat. Zo sta je een uur later weer buiten met een auto zonder deuken!

Wél lakschade… Wat nu?

Helaas heeft niet iedereen het geluk dat zijn of haar schade geschikt is voor uitdeuken zonder spuiten. Soms is er wel sprake van lakschade auto. Wat zijn dan je opties? Wanneer je naar een traditionele schadehersteller gaat, dan betekent dat vaak dat je de auto lang kwijt bent en dat de kosten hoog oplopen. Het is aan te raden om naar een bedrijf te gaan dat gespecialiseerd is in het herstel van kleine cosmetische schades. Zij hebben apparatuur en technieken om je probleem zo snel en efficiënt mogelijk te verhelpen.

Zo besparen ze bijvoorbeeld op autolak door plaatselijk te herstellen. Daarnaast gebruiken ze ook nog eens een sneldrogende lak, waardoor je niet een dag hoeft te wachten voor je weer de weg op kunt. Het hele proces duurt vaak al met al een paar uur en kost je waarschijnlijk een paar honderd euro. Gelukkig is één van de voordelen van spotrepair dat de tarieven transparant zijn. Je spreekt van tevoren af wat het kost om een deuk van een bepaalde grootte te herstellen. Tevens zijn er aanbieders die al van tevoren online een offerte aanbieden. Je hoeft niet eens meer langs de garage! Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen achteraf te staan.

Tips voor het goed onderhouden van je SEAT

Tips voor het goed onderhouden van je SEAT

Op sommige momenten is het zo dat een reparatie bijna onmogelijk is om te voorkomen. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer jij er bewust mee bezig bent om je SEAT zo goed mogelijk te onderhouden dat er een grote kans is dat een reparatie minder vaak voorkomt. Hieronder vind je een paar tips voor je SEAT te onderhouden.

Hou je olie op peil

Het is afhankelijk van hoe vaak je jouw SEAT gebruikt maar het is toch verstandig om je oliepeil een paar keer per maand te controleren. Het is namelijk zo dat wanneer je oliepeil te laag komt te staan dat dit grote gevolgen kan hebben welke uiteindelijk gaan zorgen voor veel kosten. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen. Het beste moment om je olie te peilen is dan ook wanneer je ongeveer 10 minuten onderweg bent. Bij het controleren van je olie is het wel het beste om je SEAT op een vlakke ondergrond stil te staan want bij een schuine ondergrond kan er niet goed gepeild worden.

Onderhoudsbeurt

Wanneer je heel graag groot onderhoud wilt voorkomen is het erg verstandig om je SEAT regelmatig te voorzien van een kleine onderhoudsbeurt. Bij een kleine onderhoudsbeurt worden een aantal zaken snel gecontroleerd. Zaken die gecontroleerd worden zijn bijvoorbeeld de verlichting, de remmen, vloeistoffen maar ook je banden zullen gecheckt worden. Wanneer een van deze kleine dingen niet in orde is kan dit uiteindelijk grote gevolgen hebben. Het regelmatig laten controleren kan dus geen kwaad en is uiteindelijk alleen maar beter. Je kunt er ook voor kiezen om een grote onderhoudsbeurt te nemen. Hierbij word je SEAT uitgebreid onderzocht en wordt er ook ruim van te voren al slijtage opgemerkt. Je SEAT geeft zelf aan wanneer deze toe is aan onderhoud en of dit gaat om een kleine- of een grote onderhoudsbeurt.

APK keuring

Eerder werd al vermeld hoe belangrijk een onderhoudsbeurt kan zijn. Toch is het zo dat een onderhoudsbeurt iets heel anders is dan een APK keuring. Een APK keuring is in heel veel gevallen een jaarlijkse controle. Bij deze controle worden een aantal kernpunten grondig bekeken. Wanneer deze voldoen aan de eisen dan pas mag de auto weer de weg op. Bij een APK keuring wordt er wel minder onderzocht dan bij een onderhoudsbeurt alleen een APK keuring is verplicht en als je hier niet aan voldoet dan kan dit je een grote boete opleveren. Het is dus belangrijk om de datums hiervan goed in de gaten te houden.